Нашите златни момичета отново смаяха света.Стилияна Николова грабна шампионската титла в

...
Нашите златни момичета отново смаяха света.Стилияна Николова грабна шампионската титла в
Коментари Харесай

Стилияна Николова взе шампионската титла в многобоя на Световната купа в Баку

Нашите златни девойки още веднъж смаяха света.

Стилияна Николова грабна шампионската купа в многобоя на международната купа в Баку, а Ева Брезалиева завоюва бронзовия орден. Това оповестиха одеве от Българската федерация по художествена гимнастика.

Завършиха квалификациите/ многобоя на провеждащата се Баку (Азербайджан) четвърта за годината Световна купа. България е показана в самостоятелната конкуренция от Стилияна Николова и Ева Брезалиева.

След безапелационна игра Стилияна Николова натрупа актив от 133.800 (35.650 на обръч, 31.050 на топка, 33.650 на бухалки и 33.450 на лента) и справедливо сграбчи шампионската купа в многобоя. Това е втора купа в многобоя на Световна купа за Николова след златото и на родна земя при започване на април.

Стилияна сподели още един път, че е същински войник и многобоец и даде поръчка за златото на идните за годината Европейско и Световно състезание. Гимнастиката, която Стили играе е с галактическа компликация, а тя играе с такава лекост, артистичност и наличие, която е присъща единствено на огромните първенци!

Другата ни представителка Ева Брезалиева също сподели самоуверено и решително своята стратегия и събра общ брой от 126.300 (33.900 на обръч, 31.800 на топка, 30.550 на бухалки и 30.050 на лента) и се окичи с бронзовия орден. Това е първо отличие от многобой за Брезалиева на съревнование от серията Световни купи.

Сребърният орден е за София Рафаели от Италия. Възпитаничката на Жулиета Канталупи събра общ общ брой от 129.700 (34.400 на обръч, 33.150 на топка, 33.350 на бухалки и 28.800 на лента).

Осем от осем вероятни финала за българските грации. С три първи резултата, Стилияна Николова си обезпечи място на финалите на обръч, бухалки и лента. На топка позволи неточности, само че все пак откри място и с осми резултат ще играе край на следващия ден.

Четири финала и за Ева Брезалиева. С трети по мощ резултат на обръч ще спори за медалите на следващия ден на този апарат. 31.800 и шеста по мощ оценка, Брезалиева влиза и във финала на топка. 30.550 и с осми резултат ще я забележим измежду най-хубавите осем. С четвърти резултат, Ева ще се бори за отличие и на лента.

Съдия за България на това съревнование в самостоятелната конкуренция е Филипа Филипова, която през днешния ден бе в панела за компликация с уреда на лента, написа dunavmost.com.

Поздравления за целия екип, който стои компактно зад нашите смели лъвици в лицето на основния управител на тима и персонален треньор на Ева - Бранимира Маркова, Валентина Иванова - персонален треньор на Стилияна, балетния възпитател на тима Анатолий Думанов, хореографа на отбора Маргарита Будинова, кинезитерапевтите Ясон Петусис и Ивайло Андонов, психолог проф. Татяна Янчева, доктор Мариян Добрев, шефа на националните тимове Деспа Кателиева и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева!

Радвай се, България!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР